Kırkayak Sanat Merkezi

Sinema Atölyesi Dünya Mülteci Günü programı

Kırkayak Sanat Merkezi – Sinema Atölyesi’nde 20 Haziran “Dünya Mülteciler Günü” dolayısıyla “Asfur” belgesel filmi ve “Mülteci Hayatlar” isimli fotoğraf gösterimi yapılacaktır.

Kırkayak Sanat Merkezi Sinema Atölyesi,   Birleşmiş Milletler( BM) Genel Kurulu’nun mülteci sorununa dikkat çekmek için ilan ettiği 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla yönetmen Eylem Şen’in ‘Asfur’ isimli belgesel filmin ve Belgesel Fotoğraf Sanatçısı Kemal Vural Tarlan’nın “Mülteci Hayatlar” isimli fotoğraf gösterimi olacaktır.

 

“Üstlerine yağan savaş bombalarından sığınacak yer arayan kuşları saklamaz mısınız?” sorusunu soran yönetmen Eylem Şen’in, Suriye’den gelerek metropollere yerleşen mültecilerin yaşam koşullarının gerçeklerini gözler önüne sermek ve onlara yönelik yükselen nefret suçu ile toplumun yüzleşmesini sağlamak gibi kaygısı taşıyor.

 

"Bir kuş göründü pencereden

"Nunu" dedi. 

"Sakla beni yanında"

"Ne olursun sakla"

Dedim nerden geliyorsun 

Dedi komşuların evlerinden. 

Dedim bu korkun nedendir 

Dedi bozuk bir kafestendir. 

...

Yürüyeceğim dedi ama gücüm yok yürümeye

Korkma! 

Bak, gör doğacak güneş!"

 

Marcel Khalife

 

Asfur, Marcel Khalife’nin yazdığı bir şiirden alıyor ismini. Kafesinden kaçan bir kuşun hikâyesi hakkındaki bu şiir, tutsaklıktan kaçmak ve özgürlük hakkında olduğu için dilden dile dolaşan ve birçok müzisyen tarafından söylenen bir şarkı haline gelmiş. Aslında kimilerine göre Filistin, kimilerine göre Lübnan, son günlerde ise Suriye için söylenmesi uygun olan bu şiir kendine kafes olan vatanından kanadı kırık ayrılmak zorunda kalan tüm halkları sembolize etmektedir.

Belgesel Asfur, Suriye'den Hatay'a, İstanbul'a, İzmir'e… göç etmek zorunda kalan Arap, Kürt, Bedevi, Ermeni, Ezidi halkların karşı karşıya kaldıkları yaşamı görünür kılıyor.

 


Belgesel Fotoğraf Sanatçısı Kemal Vural Tarlan, 2011 yılından bu yana Suriye’de süren iç savaştan kaçıp diğer ülkelere sığınan mültecileri fotoğraflıyor. “Mülteci Hayatlar” isimli fotoğraf gösterimi bu fotoğrafların bir kısmını kapsıyor. Sanatçının yürüttüğü “Suriye Yolarda” isimli, Anadolu Kültür ve Mitost destekli çalışması önümüzde ki ağustos ayıyla birlikte Londra, Berlin ve İstanbul gibi kentlerde de sergilenmeye başlayacak.

Fotoğraf ve belgesel film gösteriminin olacağı program 20 Haziran Saat 20.00’da Kırkayak Sanat Merkezi Sinema Salonunda gerçekleştirilecektir. 

Kırkayak Sanat Merkezi

 

 

Sinema Atölyesi’nde Mayıs ayı boyunca:

 

 

“dünyanın öteki yüzü” başlığı altında 4 filmlik bir seçkiyle sinema severleri işçi filmleri izlemeye davet ediyor.

 

 

Kırkayak Sanat Merkezi – Sinema Atölyesi’nde  Mayıs ayı boyunca  “İŞÇİ SINIFI”nın tarihinde önemli yer tutan  seçkin filmleri seyirciyle buluşturuyor.

 

 

 


Kırkayak Sanat Merkezi

 

 

Sinema Atölyesi Nisan ayı konukları:

 

 

UZAK DOĞU’dan…

 

 



        Kırkayak Sanat Merkezi – Sinema Atölyesinde Nisan ayının konukları, UZAK DOĞU’dan!

Nisan ayı boyunca dünyaca ünlü Uzak Doğulu yönetmenlerin kameralarına yansıyan yaşamı seyircisiyle buluşturuyor. Uzak Doğu sinemasının bilinen usta yönetmenleri ve onların kült filmlerine birer örnekle yer veriyor. Bu seçkiyle, Japonya’nın erdemini, Güney Kore’nin aşkını, Hong Kong’un kaosunu, Çin’in savaşını harmanlayan Kırkayak Sanat Merkezi Sinema Atölyesi, bu kapsamında, Uzak doğu’ya yakından bakmaya çalışıp, bu büyülü dünyayı ve yaşamı ödüllü filmlerle ücretsiz olarak, seyirciyle buluşturuyor.

 

 

Uzak Doğu sineması; dinginlik, sadelik ve zarafetin hâkim olduğu ve söylemekten çok gösterebilmeyi beceren; fotoğraf estetiğinde bir dile anlatır yaşamın detaylarını. Bu sinema sahip olduğu zengin ve derin kültürü evrensel bir sinema diline uyarlamayı başarabilmiş; böylelikle 90’lı yıllardan sonra dünya sinemasında etkili olmaya başlamıştır.

KIRKAYAK SANAT MERKEZİ - Sinema Atölyesi, Bu ay izleyicilerini, kadın gözünden “BAKMAK…” temasıyla 6 film izlemeye davet ediyor.KIRKAYAK SANAT MERKEZİ - Sinema Atölyesi, 2014 yıllı boyunca her ayın son cuma günü Fransız Kültür Merkezi’nin katkılarıyla bir Fransız filmi gösterilmeye de devam ediyor. 25 Nisan cuma günü “HARP ESİRLERİ” - La Grande Illusion (1936), filmi bu kapsamda seyirciyle buluşuyor.Nisan ayı programını “UZAK DOĞU’DAN…” adıyla duyuran Kırkayak Sanat Merkezi, Kırkayak Kültür Sanat ve Doğa Derneği adı altında , 4 yıldır Gaziantep’te faaliyet gösteriyor. Uluslararası Zeugma Film Festivali, film gala - gösterimleri, söyleşiler, fotoğraf sergileri ve atölye çalışmaları gibi  kültür sanat etkinliklerini gerçekleştiriyor. Dernek, aynı zamanda, Ortadoğu Kültürel ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi adıyla, Gaziantep'te Ortadoğu konulu kültürel ve toplumsal araştırmalar yapan bir merkezide bünyesinde barındırıyor.

İlk Film “Yağmurdan Sonraki Soluk Ayın Öyküleri”

 



Kırkayak Sanat Merkezi

 

Sinema Atölyesi Mart ayı boyunca:

“BAKMAK” başlığı altında dünyaya kadın gözüyle bakıyor.



            Kırkayak Sanat Merkezi – Sinema Atölyesi’nde Mart ayı boyunca ‘Bakmak’ başlığı altında dünyaya kadın gözüyle bakıyor.‘8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’  dolayısıyla Mart ayı boyunca dünyaca ünlü kadın yönetmenlerin kameralarına yansıyan, Kadına Dair’lerle işlenen ve yaşamı anlatan ödüllü filmler Kırkayak Sanat Merkezi Sinema Atölyesi kapsamında, ücretsiz olarak, seyirciyle buluşturuyor.

Mart ayı Film Seçkisi ,  dünya kadın yönetmenlerin filmlerinden, seçilen filmler “BAKMAK…” başlığı altında düzenleniyor.

Ülkesi, dili, rengi ve elbiseleri değişik olsa da ruhu, aklı, duyguları ve gözleri benzer olan, ‘kadın’ kimliği etrafında bir solukluk yer bulan ‘Yaşama Dair’lerin yansımaları toplam 6 Filmle Kırkayak Sanat Merkezinde Antepli izleyicilerle buluşuyor.

 

            Fransız Yeni Dalgasından Agnes Varda’nın 1985 yılı Venedik Film festivalinde Aslan Ayı ödülünü kazandığı başyapıt Yersiz Yurtsuz’ filmi Mart ayı gösterim programının ilk filmi.   

        ‘Masamda Bir Melek’  Yeni Zellanda‘nın bakir doğasında kadının kadını yazdığı, gördüğü ve anlattığı bir hikayeyi Jane Campion’un  kamerasından ulaştırıyor bizlere.

            Hindistan’lı  Nandita Das’ın ilk yönetmenlik deneyimi olan ‘Firaaq’  İnsan hakları konusunda kamuoyunda duyarlılık ve bilinç uyandıran bir yapıt ortaya çıkardığı için İstanbul Film Festivalinden Sinema İnsan Hakları Jüri Özel Ödülüne layık görülmüş.

            Yaşama ait her şeyi ‘Yağmuru Bile’ elde etme hırsının gerçeği  İspanyol yönetmen  İcíar Bollaín’ın kamerasında  Bolivya’da yerlilerin mücadele hikayesine dönüşüyor. 2011 Goya ödüllerini 13 dalda kazanan ‘Yağmuru Bile’ Kırkayak Sanat Merkezi Mart ayı gösterim programında yerini alıyor.

            ‘Vecide’ filmiyle, bisiklete binmenin kız çocuklarına yasak olduğu bir ülkeden, Suudi Arabistan’dan, dünyaya ulaşmaya çalışan bir kadının kamerası da bulunuyor gösterim programında. Haifaa Al-Mansour  Suudi Arabistan’ın ilk kadın yönetmeni.

            Bedenlerini kullanma özgürlüklerinin kendilerinde olmamasından yola çıkarak bunu değiştirmeyi amaçlayan ve ilginç bir protestoya imza atan genç kızların grup olarak başlarından geçen garip olayları anlatan Delphine Coulin-Muriel Coulin yönettiği ‘17 Kız’ , Fransız Kültür Merkezi’nin katkılarıyla Türkiye’de ilk kez  Kırkayak Sanat Merkezi Mart ayı programında yer alıyor.

 



Kırkayak Sanat Merkezi Sinema Atölyesi’nde Şubat ayı boyunca:

“MARE NOSTRUM” - BİZİM DENİZ” başlığı altında Akdeniz ülkelerinin sinemasından başyapıtlar gösterilecek.

 

 

            Kırkayak Sanat Merkezi – Sinema Atölyesi’nde Şubat ayı boyunca AKDENİZ SİNEMASI ana teması altında sıcak Akdeniz Dünyasını konu alan filmlerin seçkin örneklerini, ücretsiz olarak, seyirciyle buluşturuyor. Şubat ayı Film Seçkisi Romalıların dediği gibi “MARE NOSTRUM” - BİZİM DENİZ” başlığı altında düzenleniyor. Bu ay ki seçki 8 Akdeniz ülkesinden 7 filmden oluşuyor.

Akdeniz dünyası, birçok uygarlığın birlikte var olduğu bir ‘yer’, bir yaşam tarzı ve bir bakış açısı olarak, tarih boyunca, insanlığın buluşma noktası olmuş; gelenekleri bir diğerinden ötekine aktarırken ırkların, dinlerin, törelerin, uygarlıkların muhteşem bir karışımı haline gelmiştir. Sinema ise, dünyada ilk ortaya çıktığı dönemde batılı seçkinlere göre bir “sokak eğlencesi” olarak görülürken, özellikle doğu Akdeniz dünyasında, İstanbul'da, İskenderiye'de, Beyrut'ta büyüleyici bir şekilde karşılanmıştır. Yani deniz duygusunun, özgürlükçü, romantik yanları ile sinemanın "fırtınalı yolculukları" çağrıştıran özelliği örtüşmüştür.

 

 


            



“Sağduyunun, vicdanın sesi suskunluğa mahkûm edildi. Şimdi o vicdan çıkış yolu arıyor.“
Hrant Dink


19 Ocak 2014 Pazar Günü Saat 18.00'da
Vicdan Filmleriyle Hrant'ı Anıyoruz..
Vicdanlarımızı sorguluyoruz..

Vicdan Filmleri 2013 seçkisi
Kırkayak Sanat Merkezi'nde gösterilecek..

                                                Katılım Herkese Açıktır



Kırkayak Sanat Merkezi
@KirkayakSanat
https://twitter.com/KirkayakSanat
www.kirkayak.org

Kırkayak Sanat Merkezi Sinema Atölyesi’nde Ocak ayı boyunca:

KENT ve SİNEMA!” başlığı altında filmler gösterilecek

 

 


Kırkayak Sanat Merkezi – Sinema Atölyesi’nde  ocak ayı boyunca Kentler, Düşler ve İzler.. ana teması altında Kenti - Şehri” konu alan filmlerin seçkin örneklerini, ücretsiz olarak, seyirciyle buluşturuyor.

 

 

Kentler düşler ve izler....jpg?1389881


KIRKAYAK SANAT MERKEZİ - Sinema Atölyesi’nde, Ocak Film Seçkisi Kentler, Düşler ve İzler.. başlığı altında düzenleniyor. Kırkayak Sanat Merkezi salonunda, ilk gösterim 3 Ocak Cuma günü saat 19.00 başlıyor...

Günümüzde dünya nüfusunun yarısı kentlerde yaşamaktadır. Özellikle mega kentlerde yaşamak bir yandan büyüleyici bir yandan karmaşık ve zor. Yeni bir zaman ve zemin kültürünün iki ürünü olan sinema ve kent ise her dönemde birbirinden ilham almış ve birbirini etkilemiştir. Bir temaşa olarak sinema, kentin mekanlarını kullanırken, aynı zamanda kent kültürüne de bir zenginlik katmıştır.

Son dönemlerde dünyada yükselen yeni muhalif dalgayı, “kentsel toplumsal hareketleri” anlayabilmenin “kenti –şehiri” anlamaktan gececeği kanısıyla oluşturulan seçki, “Zenginlik ve yoksulluk coğrafya üzerinde nasıl dağılır? Sorusuna, farklı ülkelerden kent ve insanı konu alan filmlerle yanıt arıyor.

Kentin arka sokaklarında, duvara “je t’aime” yazan kişinin amacı sevgilisine sevgisini duyurmak mıdır? Yoksa çektiği acıdan kurtulmak, bir iz bırakmak, yaşadığını hissedip içindeki sevgiyle varolduğunu kanıtlamak mı?

KIRKAYAK SANAT MERKEZİ - Sinema Atölyesi, Bu ay, izleyicilerini bu soruların cevaplarını birlikte izlemeye davet ediyor.

KIRKAYAK SANAT MERKEZİ - Sinema Atölyesi, 2014 yıllı boyunca her ayın son cuma günü Fransız Kültür Merkezi’nin katkılarıyla bir Fransız filmi gösterimi de gerçekleştirecek.


workingman's death.jpg?1389881062136

 




Kırkayak Sanat Merkezi Atölyesi’nde Aralık ayı boyunca:

Işık, daha çok ışık! başlığı altında filmler gösterilecek

Kırkayak Sanat Merkezi – Sinema Atölyesi’nde  Aralık ayı boyunca “Işık, daha çok ışık! ana teması altında “İnsan Haklarını” konu alan filmlerin seçkin örneklerini, ücretsiz olarak, seyirciyle buluşturuyor.

Aralık 2013 Film Gösterim.jpg?13860829

 

KIRKAYAK SANAT MERKEZİ - Sinema Atölyesi’nde, Aralık Film Seçkisi Işık, daha çok ışık!” başlığı altında düzenleniyor. Kırkayak Sanat Merkezi salonunda 4 Aralık Çarşamba saat 19.00 gösterimlere başlıyor...

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'nun 10 Aralık 1948'de, BM Genel Kurulu'nca kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin yıl dönümü kapsayan Aralık ayı boyunca politik sinemanın önemli köşe taşlarından olan başyapıtları seyirciyle buluşturuyor. Bu filmler; sömürgeci devletlere karşı kazanılan bağımsızlık savaşlarını, işgal altındaki ulusların direnişlerini, kuşatma altındaki şehirlerin sefaletini, derin devletlerin katliamlarını, yerin altına gömülenleri, yer yüzünden sürgün edilenleri ve gökyüzünden cesetleri atılanları ve kalem yazmaz bir nicesini konu alıyor.

KIRKAYAK SANAT MERKEZİ - Sinema Atölyesi, yaşadığımız ülke başta olmak üzere, bütün bu karanlıkların aydınlanması adına, aralık ayı programının adını; Alman edebiyatçı, politikacı, ressam ve hezârfen Goethe’nin son sözlerinden alıyor: Işık, daha çok ışık


a-özlem.jpg?1386083006540

 


Sinema Atölyesi’nde Kasım ayı boyunca: “Edebiyat Uyarlamaları” başlığı altında filmler gösterilecek


Kırkayak Sanat Merkezi – Sinema Atölyesi’nde  Kasım ayı boyunca “Sinamaya Edebiyat Uyarlamaları” başlığı altında “edebiyat’tan uyarlanmış” filmlerinin seçkin örneklerini, ücretsiz olarak, seyirciyle buluşturuyor.

Kırkayak Sanat Merkezi - Sinema Atölyesi, 3 yılına giren ve artık gelenekselleşen “ÇARŞAMBA” günü film gösterimlerine başlıyor; yeni dönemde farklı alanlardan belgesel ve karma-kısa film örnekleri ile “CUMA” günleri de izleyiciyle birlikte olmaya hazırlanıyor.


Kasım Film Gösterimi.jpg?1386173967991


Filmekimi 25-27 Ekim'de Gaziantep'te! Biletler  Kırkayak Sanat Merkezi'nde...



fe_2013_gaziantep.jpg


Filmekimi 25-27 Ekim'de Gaziantep'te! 
Biletler  Kırkayak Sanat Merkezi'nde...

Program Broşürü, Afişleri ve 22 Ekimden itibaren festival biletlerini Kırkayak Sanat Merkezi'inden temmin edebilirsiniz...
https://www.facebook.com/KirkayakSanat
www.kirkayak.orgwww.zeugmafestival.com
Bilet satışları Kırkayak Kültür Merkezi'nden 22 Ekim'de, Sinepark Nakıp Ali Sineması gişesinde ise 25 Ekim’de başlayacaktır. 
https://www.facebook.com/filmekimi

http://filmekimi.iksv.org/gaziantep/tr/BiletSatis.asp
 Kırkayak Sanat Merkezi'de.
Kırkayak Kültür Sanat ve Doğa Derneği
Akyol Mah. Atatürk Bul.
Şaban Sok. No:36/1
Şahinbey/ G. Antep
Tel: 0342 230 74  54
kirkayaksanat@gmail.com



Kırkayak Sanat Merkezi Mayıs Ayı Etkinlik Programı:


Tavus'un Kayıp İncileri" Kırkayak Sanat Merkezi'nde Sergileniyor....

Refik Tekin "Tavus'un Kayıp İncileri" adlı kişisel fotoğraf sergisi (4-19 Mayıs)
Fotoğrafçı Refik Tekin’in "Tavus'un Kayıp İncileri" adlı sergisi, Kırkayak Sanat Merkezi Sergi Salonu'nda 4 Mayıs Cumartesi saat 15.00 da sanatçının katılımıyla, fotoğraf tutkunlarıyla buluşacak. Fotoğraflarında Ezîdî inancını işleyen Tekin’in sergisi Ortadoğu’nun kadim inançı olan Ezîdî’leri konu alıyor. 


Serg.jpg
 
Tavus'un Kayıp İncileri" Kırkayak Sanat Merkezi'nde Sergileniyor....
Fotoğraf Sanatçısı Refik Tekin'in "Tavus'un Kayıp İncileri" adlı kişisel fotoğraf sergisi, Kırkayak Sanat Merkezi’nde 4-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında sergilenecektir.
Fotoğrafçı Refik Tekin’in "Tavus'un Kayıp İncileri" adlı sergisi, Kırkayak Sanat Merkezi Sergi Salonu'nda 4 Mayıs Cumartesi saat 15.00 da sanatçının katılımıyla, fotoğraf tutkunlarıyla buluşacak. Fotoğraflarında Ezîdî inancını işleyen Tekin’in sergisi Ortadoğu’nun kadim inançı olan Ezîdî’leri konu alıyor. Ortadoğu kökenli bir inanç olan Ezidiliğe inananlar ağırlıklı olarak Irak'ın Musul kentinde yaşamaktadırlar. Suriye, Türkiye, İran, Gürcistan ve Ermenistan'da da cemaatleri bulunan Ezidiler'in bugünkü toplam sayısının 1,000,000 civarında olduğu tahmin edilmektedir. Ayrıca başta Almanya ve İsveç olmak üzere Avrupa ülkelerinde de birçok göçmen Ezidi yaşamaktadır.
1970’li yıllara kadar özellikle Urfa-Viranşehir'de yoğun olarak yaşayan ve sayıları 80.000'i bulan Türkiye Ezidileri, 1000’in altına düşmüştür. Türkiye Ezidilerinin büyük bir kısmı bugün Almanya'da yaşamaktadır. Laleş vadisi Ezidiler tarafından dünyanın merkezi olarak kabul edilir ve hac ibadetlerini burada gerçekleştirirler. Aynı zamanda dünyanın her yerinde bulunan Ezidi’ler yıllık olarak haç, yeni yıl (Çarşemba Sor) ve bayram kutlamalarnı burada gerçekleştirirler. Ezidilerin yaşamlarını, inançlarını ve ritüelerini konu alan sergi 19 Mayıs 2013’e kadar Kırkayak Sanat Merkezi Sergi Salonu'nda açık kalacak“
Kırkayak Sanat Merkezi;
https://www.facebook.com/groups/kirkayak/?ref=ts&fref=ts

 

Bûka Baranê (Yağmurun Gelini) Kırkayak Sanat Merkezi’nde Gösterimde;
Hafıza Merkezi adına yapımcılığını Murat Çelikkan’ın yürüttüğü Bûka Baranê (Yağmurun Gelini) filmin yönetmeni Dilek Gökçin. Metin yazarlığını İrfan Aktan, müziklerini Ulaş Özdemir’in yaptığı Bûka Baranê, Kırkayak Sanat Merkezi salonunda 10 Mayıs Cuma günü, saat 19.30’da gösterilecek. http://www.bukabarane.com/

Belgesel, 1989 yılında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Befircan ya da Türkçe adıyla Karlı köyünde ilkokul öğrencilerinin okul bahçesinde çektirdikleri bir fotoğraf ile başlıyor. Hakkari bilindiği gibi hem İran hem de Irak ile sınırı olan ve Kürtlerin nüfusun çok büyük bir bölümünü oluşturduğu bir il.Fotoğrafın bir köşesinde bu yörede her yağmurdan sonra çıkan gökkuşağını görmek mümkün.Fotoğrafın çekiminden 23 yıl sonra bu fotoğraftakilerden biri (İrfan) o fotoğraftakilerden bir başkasının (Aysun) düğünü için köye dönüyor. O fotoğraftaki sınıf arkadaşlarının çoğu bu düğünde olacak.Irfan köye doğru yolculuğa çıkarken biz de bu fotoğrafta yer alan 10 kişi ile 1989’dan bu yana bir yolculuğa çıkıyoruz.Köyün yaşadıklarıyla paralel olarak bölgede yaşanan olağanüstü hal ve koruculuk süreçlerini izliyoruz. Köy 90’larda artık PKK militanlarının da askerlerin de uğrak yeri haline geliyor.Gözaltılar, baskılar ve dayak başlıyor. Aynı zamanda dağa çıkmalar.Gençlerin Yüksekova ve Hakkari dışındaki lise ve üniversite yıllarını dinliyoruz.Bu belgesel, savaşın ve savaşla gelen baskı ortamının gündelik olarak yaşandığı bir köy ilkokulunda okuyan çocukların 90’lı yıllarda ve bugün neler yaşadığına ve barışa olan özlemlerine odaklanıyor.
Kırkayak Sanat Merkezi Salonu
GÖSTERİM PROGRAMI;
10 MAYIS CUMA ~ SAAT - 19:30
11 MAYIS CUMARTESİ ~ SAAT - 19:30
GÖSTERİMLER ÜCRETSİZDİR.
https://www.facebook.com/events/418278841604045/
 
Buka-Afis.jpg
Kırkayak Sanat Merkezi Salonu
GÖSTERİM PROGRAMI;
10 MAYIS CUMA ~ SAAT - 19:30
11 MAYIS CUMARTESİ ~ SAAT - 19:30
GÖSTERİMLER ÜCRETSİZDİR.
https://www.facebook.com/events/418278841604045/

 

Sinema Atölyesi’nde Mayıs ayı boyunca “VE İŞÇİLER” başlığı altında 7 filmlik seçki gösterilecek
Mayıs ayı boyunca “İŞÇİ ve İŞÇİ SINIFI”nın tarihte önemli yer tutan ve günümüzde de izlenmeye devam edilen ve her biri birer “başyapıt” kabul edilen, emek temalı filmlerin seçkin örneklerini izleyicilerle buluşturacak.

Sinema Atölyesi’nde Mayıs ayı boyunca: “VE İŞÇİLER” başlığı altında 7 filmlik bir seçki gösterilecek

 

Kırkayak Sanat Merkezi – Sinema Atölyesi’nde  Mayıs ayı boyunca  “İŞÇİ ve İŞÇİ SINIFI”nın tarihinde önemli yer tutan  seçkin filmleri seyirciyle buluşturuyor.

“ANLATILAN SENİN HİKÂYENDİR! “

Kırkayak Sanat Merkezi - Sinema Atölyesi, Gaziantep’de her ay farklı temalarla film gösterimleri yapmaya devam ediyor.

KIRKAYAK SANAT MERKEZİ - Sinema Atölyesi, Mayıs ayı boyunca “İŞÇİ ve İŞÇİ SINIFI”nın tarihte önemli yer tutan ve günümüzde de izlenmeye devam edilen ve her biri birer “başyapıt” kabul edilen, emek temalı filmlerin seçkin örneklerini izleyicilerle buluşturacak.

Tarihsel olarak, savaşlar, göçler, direnişler, ölümler yani yaşanan-yaşatılan ne varsa toplum yapısını etkilemiştir. Tarihteki bu değişimlerden etkilenen insanların birer belge olan örneklerini, film ve belgesellerde görüyoruz. Değişimden etkilenen toplumun bir parçası olan işçilerin ele alındığı filmlerde, yaşananların işçiler üzerindeki etkisini, hakları için gösterdikleri direnişi, sınıf çatışmalarının insan yaşamına etkilerini görüyoruz. “VE İŞÇİLER” başlığı altında başlığı altında Mayıs ayı boyunca KSM salonunda, ücretsiz, gösterilecek.

Nisan ayı boyunca çarşamba ve cuma günleri, saat:19.30 da KSM Salonunda, 7 film, ücretsiz olarak seyrici ile buluşacak.

 

 

Ve İşçiler.jpg?1382360250031
 
işte özgür dünya.jpg?1382360250061
 
karanlıkta uyananlar.jpg?1382360250001



Kırkayak Sanat Merkezi Sinema Atölyesiʼnde 2013ʼün ilk teması GÖÇ!


Kırkayak Sanat Merkezi – Sinema Atölyesi, Ocak ayı boyunca “GÖÇ YOLLARI” başğı altında göç, mülteci ve sığınmacı temalı filmleri, ücretsiz olarak, seyirciyle buluşturuyor.

 

Kırkayak Sanat Merkezi – Sinema Atölyesi’nin Ocak ayı seçkisinde; göçmen, sığınmacı ve mültecilerin yaşamlarını konu alan filmler yer alıyor. Savaşlar, doğal afetler ve etnik nedenlerle yaşadıkları yerleri terk eden insanlar, yanı başımızda, çok zor koşullarda, yaşamaya çalışıyorlar.

Yeterli beslenemiyor, sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayamıyor, eğitim göremiyor, dışlanıyor ve türlü ayrımcılık ve istismarlara maruz kalıyorlar.

Günümüzde  milyonlarca savaş mağduru kişi, evleri saydıkları bir ülke ya da yerden ayrılmak zorunda kalıyor. İnsanlar ailelerinden ayrılıyor ve evlerini acı, korku ve umutsuzluk içinde terk etmeye sürükleniyor. Daha önemlisi sığındıkları yerlerde de bu insanlar “saygı” görmüyorlar.

İnsanların bilinmeyene yolculuk yapmasını, umut ve umutsuzluğu yüreğinde aynı anda taşımasını merkezine alan filmler “GÖÇ YOLLARI” başlığı altında gösterilecek.


söyleyin dağlara rüzgara / yurdundan sürgün çocuklara / 
düşmesin kimse yılgınlığa / geçit vardır yarınlara

”

 


Ali- Korku Ruhu Kemirir (Angst essen See
welcome-2009.jpg
Söz : La Promesse.jpg?1382360251350

göç yolları.jpg?1382360251908

 

Kırkayak Sanat Merkezi Sinema Atölyesi’nde Aralık Ayında İtalyan Yeni Gerçekçiliği...

 

Kırkayak Sanat Merkezi Sinema Atölyesi’nde Aralık ayı boyunca, geleneksel Çarşamba günleri yapılan gösterimlere ek olarak diğer bazı günlerin de dahil olduğu farklı ve dolu dolu bir program hazırlandı. Bu ayın teması İtalyan Yeni Gerçekçiliği sinema akımı olarak belirlendi. Bu akımın kilometre taşları olarak kabul edilen Acı Pirinç, Bisiklet Hırsızları, Kızıl Çöl, Roma Açık Şehir, Sonsuz Sokaklar, Umberto D adlı filmler Dolce Vita - Tatlı Hayat başlığı altında ücretsiz olarak gösterilecek. 

 

 

Sinema Atöyesi Aralık Afiş.001-001.jp